Sommeren er i gang og styret vil minne om…

husordensreglene. Styret ser at det er enkelte punkter som ”sklir ut” litt på våren når beboere begynner å rydde og rigge seg til på uteplassen. 

I forbindelse med at sommeren kommer ønsker vi især å minne om bestemmelsene som gjelder fellesområdene og balkonger.

Det fremgår følgende:

2.4. Sykler skal plasseres i sykkelstativ ute, i fellesbod eller i garasjeanlegg.

Dette innebærer at det ikke skal plasseres sykler verken på balkonger tilhørende leiligheter eller svalganger.

2.3. Det er ikke tillatt å sette fra seg gjenstander i fellesarealer.

Det påpekes særskilt at det ikke er tillatt å lagre gjenstander i fellesarealene og svalganger. Dersom det er ting du ønsker å kaste eller gi til gjenbruk, og som ikke passer i søppelsjaktene, kan mye leveres på Løren minigjenbruksstasjon som har åpent til 1930 flere dager i uken. Se http://www.renovasjonsetaten.oslo.kommune.no/leveringssteder_betingelser_for_avfall/loren_minigjenbruksstasjon/ for mer informasjon.

3.1. Det må ikke settes eller henges opp gjenstander på balkongene som kan være til sjenanse, eller som kan falle ned fra balkongene. Blomsterkasser henges på innsiden av balkongene. Vanning av planter skal skje slik at det ikke drypper ned til naboene.

3.2. Det er ikke tillatt å endre på balkonger og terrassers utseende, herunder levegger. Det er ikke tillatt med utvendige persienner på vinduer. Dette gjelder også beplantning over 120 cm høyde.

3.4. Det er tillatt å grille på balkong med gassgrill og elektrisk grill så sant dette blir gjort i henhold til brannforskrifter. Kullgrill og engangsgrill er ikke tillatt.

Styret bemerker at det er svært viktig å vise varsomhet ved grilling på balkong og bruk av terrassevarmer av hensyn til brannsikkerhet. Kullgrill og engangsgrill må under enhver omstendighet ikke benyttes.

For øvrig minner styret om at det i henhold til sameiets vedtekter pkt. 10 og pkt. 11 også må søkes om å installere og ta i bruk terrassevarmer, samt å legge gulv på balkong/terrasse.  
Styret har i forbindelse med en befaring fått beskjed om at det ikke anbefales at beboere planter slyngplanter eller klatreplanter inntil fasadepanelet, da dette tiltrekker skadedyr, herunder mus og rotter, og da dette på sikt kan skade fasaden og trenge inn i bygningsmassen. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *